neděle 30. ledna 2011

Gnocchi se špenátovo-sýrovou omáčkou

Gnocchi se špenátovo-sýrovou omáčkou
Tohle pravda nebyl ani tak experiment, jako spíš návrat k prvním kulinářským pokusům, kdy jsem patlala bešamel pěkně podle prastaré kuchařky. Časem jsem to pak ale začala šidit (instantní jíška do bešamelu opravdu není to pravý), až to skoro přestalo být k jídlu a recept byl odložen k ledu. Když jsme pak na dnešek naplánovali (sám Koalix navrhnul) zase staré dobré gnocchi, prozkoumala jsem rady ohledně bešamelování na netu a dobře jsem udělala. Bešamel z uleželé máslové jíšky - dokonce i s čerstvě nastrouhaným muškátovým oříškem. A do omáčky postupně rozpouštěný sýr a špenát. Uvařené gnocchi a nahoru ještě trochu parmezánu. První oběd za hooodně dlouhou dobu, co Mišák snědl naprosto komplet všechno, co se mu dalo. Koalix taky a ještě si přidal. To je pak radost vařit... :)

2 komentáře: