neděle 9. ledna 2011

Svíčková


Pro začátek musím zmínit, že jsem velmi průměrný nebo spíš lehce podprůměrný kuchař. Vaření neholduju, nejradši dělám jídla ověřená, rychlá a oblíbená. Leč recept na jednoduchou svíčkovou na iDnesu mě zlomil k experimentu. Vypadala totiž fakt jednoduše a zvládnutelně, tak jsem pořídila základní ingredience (maso, zeleninu, smetanu a knedlík) a šla do toho. To by se do toho ovšem nesměl vložit Koalix, přece jen o poznání větší gurmán. Na dotazy, jestli mám celý pepř a nové koření a bobkový list a citron a brusinky, jsem byla nucena (podle pravdy neb ve zjednodušeném receptu nic z toho nefigurovalo) odpovídat záporně, čímž jsem byla tak nějak přirozeně zbavena kuchařského velení. Ne že by mi to nějak extrémně vadilo, přece jen měl Koalix - narozdíl ode mě - možnost odpozorovat přípravu doma. Tak jsme první den naložili maso do zeleniny, druhý den pak půl dne pekli a jedli. No, nebudu vás napínat, chuťově byla výsledná svíčková vynikající, byť konzistence omáčky nebyla úplně dokonalá (hádejte kdo mixoval? no správně, Puffin! :D) a maso drobet tužší, oběd to byl skvělý (což potvrzuje i fakt, že Mišák zdlábnul víc než polovinu své porce)! Takže po této slavné premiéře je zřejmé, že Koalix už se může vdávat! Hurá! :D

3 komentáře:

  1. To je nespravedlivý, že by za konzistenci mohl mixující puffin. Jednak jsem měl omáčku udělat řidší a za druhý jsme měli vzít velkej (ne ruční) mixér.

    Taky si musím posypat hlavu. Moc jsem to podlil vodou, takže jsem to musel zase trochu slít, nebo by se to vyvářelo ještě teď, čímž se trochu ztratila chuť.

    Sečteno a podtrženo je koala jako kuchař spíš podprůměrnej :)

    OdpovědětVymazat
  2. To snad bylo až moc popela, ne? Furt to byl výbronej oběd. ;)

    OdpovědětVymazat
  3. Koukám, že je to u vás s vařením podobné jako u nás... taky mám svá oblíbená osvědčená jídla a když jdu vařit nějakou klasiku tak mi radí a pomáhá manžel... :D
    BTW dala bych si svíčkovou, ta vaše byla určitě moooc dobrá... :D Lindt

    OdpovědětVymazat